ΤΕΥΧΟΣ 37
30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014


 
 Ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει την τρομοκρατία και τη χρήση τυφλής δολοφονικής βίας.

Η κρίση, αποτέλεσμα του αδόκητου χαμού τριών αθώων νέων, πρέπει να καταλαγιάσει το συντομότερο, με όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό αθώων ανθρώπινων ζωών.

Στηρίζουμε την πρόσφατη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση έναρξη των διπλωματικών συνομιλιών των δύο πλευρών, με σκοπό την εξεύρεση συνολικής λύσης βασισμένη στην αρχή των δύο κρατών.

Τέλος, ελπίζουμε ότι το πολεμικό κλίμα δεν θα γίνει ο «δούρειος ίππος» για την έξαρση εκδηλώσεων βίας εναντίον των Εβραίων της Διασποράς, όπως δυστυχώς ήδη είδαμε στο Παρίσι, την Καζαμπλάνκα και αλλού.

Περισσότερα... 

 

Μεσολάβηση της Ελλάδας για ειρήνη στη Γάζα ζητεί η Iσραηλιτική Kοινότητα Θεσσαλονίκης

Την ανάληψη διπλωματικής πρωτοβουλίας από την ελληνική κυβέρνηση για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

Περισσότερα... Κάποιος χτυπά την πόρταΤο κύριο θέμα των ημερών είναι η Γάζα. Πολλές οι κινητοποιήσεις, οι συζητήσεις, οι αντιδράσεις και οι τοποθετήσεις, πολλές φορές εκφρασμένες σε μορφή προσωπικών αναρτήσεων, κυρίως στο διαδίκτυο, αφενός για την συμπαράσταση στο δράμα των αμάχων, αφετέρου για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στην έκβαση του πολέμου.

Περισσότερα... Από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος στο Κράτος του Ισραήλ: Μια κριτική στα πρόσωπα του Αντισημιτισμού

Η πρόσφατη απαγωγή και δολοφονία των τριών εφήβων στο Ισραήλ, η όξυνση των επιθέσεων με ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ από την ΧΑΜΑΣ, όπως και η αντεπίθεση με βομβαρδισμό στόχων από την μεριά του Ισραήλ, έβγαλε αντισημίτες κάθε απόχρωσης έξω από τις τρύπες τους.

Περισσότερα... 
H σχEση του αντισημιτισμοY και του ρατσισμοY με την ελληνικH εθνικH ταυτOτητα

Ο τίτλος του άρθρου συνοψίζει με ακρίβεια τα περιεχόμενα που τεκμηριώνουν επιστημονικά ερευνητικά δεδομένα και υποστηρίζουν τα ακόλουθα. Την ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζει αντισημιτισμός όχι μόνο με τις μορφές που εμφανίζεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά με την αξιοσημείωτη διαφορά ότι εδώ σε μεγάλο βαθμό ο αντισημιτισμός δεν αναγνωρίζεται ως συστατικό μέρος της ακροδεξιάς ιδεολογίας.


Περισσότερα...


Ελληνες, καχΥποπτοι, φτιΑχνουν νΕους «μΥθους»

Την ελληνική κρίση μάς τη «δημιούργησαν», την 11η Σεπτεμβρίου την προσχεδίασαν και την προσελήνωση του Αρμστρονγκ την είχαν σκηνοθετήσει!

Περισσότερα...

 


 

 

If you have any difficulty with Greek encoding, please visit :
http://www.jct.gr/daily.php

 
Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση της AJC στις Βρυξέλλες

Περισσότερα... Δελτίο τύπου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης αναφορικά με την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Αθηνών

Περισσότερα... Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Τα αίτια του αντισημιτισμού, οι μορφές εμφάνισής του στη σύγχρονη Ελλάδα αλλά και δυνατότητες αντιμετώπισής του αποτέλεσαν θέμα συνεδρίου που διοργανώθηκε στις 7 και 8 Ιουλίου στο Βερολίνο.

Περισσότερα...  
 
 


Ναζιστικός παροξυσμός

Η βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή δηλώνει για ακόμη μία φορά τον διάχυτο και βάρβαρο αντισημιτισμό για τον οποίο η χώρα μας έχει κερδίσει άλλη μια «μεγαλειώδη» ρατσιστική πρωτιά.

Περισσότερα... 


Μαύρο, σχεδόν μπλε βαθύ

Για τη ΧΑ η έννοια του έθνους ανάγεται στην έννοια της φυλής. Αλλά ούτε δική της είναι αυτή η ιδέα ούτε χρειάστηκε να την αντιγράψει από το «Mein Kampf». Μας είναι πολύ οικεία από την εγχώρια διανοητική εργαλειοθήκη.


Περισσότερα...


Συνωμοσίες και δοξασίες

Η πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που παρουσίασαν πρόσφατα τρεις Ελληνες ερευνητές σε επιστημονικό συνέδριο στο Βερολίνο και τα ευρήματά της δημοσίευσε στο προχθεσινό φύλλο της «Η Καθημερινή» έχει ως βασικό θέμα την έκταση του αντισημιτισμού στη Ελλάδα.

Περισσότερα...Η πύλη του ανεξήγητου

Οταν το 7% των Αμερικανών πιστεύει πως ο Ελβις Πρίσλεϊ είναι ακόμη ζωντανός δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που το 67% των Ελλήνων πιστεύει πως ο Κώστας Σημίτης είναι εβραϊκής καταγωγής.

Περισσότερα...
 

 
   
 


 
 
 

ΣπουδH πAνω στο τραYμα, τη μνHμη, την απΩλεια

Καθώς αθροίζονται οι φωτογραφίες, μία προς μία, σαν αστικά ενυδρεία μνήμης και ασάλευτης καθημερινότητας, δεν διαφαίνεται πρόθεση καταγραφής. 
 
Περισσότερα... 

 

Ο ΗλIας ΝαχμIας στην πρΩτη θEση του διαγωνισμοY "Masters of violin"
 

Έγινε το  διεθνές συνέδριο
"Ο Εκβαρβαρισμός της Ευρώπης
από τον Αύγουστο του 1914 στη Shoah"

Περισσότερα... 

   


Επισκεφθείτε το site της Ι.Κ.Θ.

 

     
 
                                              Για να λαμβάνετε το Νewsletter της Ι.Κ.Θ. στείλτε μήνυμα εδώ.