ΤΕΥΧΟΣ 38
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014


 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 

Το ΚΙΣΕ εκφράζει την ικανοποίηση του Ελληνικού Εβραϊσμού για την απόφαση της Ελληνικής Βουλής να ενισχύσει την αντιρατσιστική νομοθεσία της χώρας μας με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο ο οποίος ελπίζουμε ότι θα περιορίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα νεοναζισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού στην Ελλάδα.

Σήμερα παρά ποτέ οφείλουμε να θωρακίσουμε τις αρχές της Δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη απέναντι στην απειλή των δυνάμεων του σκότους  που επιδιώκουν να επαναλάβουν τα εγκλήματα του Φασισμού και του Ναζισμού που κόστισαν τη ζωή εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων.

Περισσότερα... 

 


Με το αστέρι του Δαυίδ ορκίστηκε ο Μπουτάρης 

Με το αστέρι του Δαυίδ στο πέτο του επέλεξε να ορκιστεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε μια προσπάθεια να στείλει το δικό του μήνυμα στη Χρυσή Αυγή.
Περισσότερα... 

Σχετικά με την ορκωμοσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη το ΚΙΣΕ του απέστειλε την παρακάτω επιστολή...
Περισσότερα... 

Επιστολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη
Περισσότερα... 


 

 

Ελευθερία του λόγου και άρνηση του Ολοκαυτώματος

Του Νικόλα Σεβαστάκη

Οι περιπλοκές που σημάδεψαν τη δύσκολη κυοφορία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου άνοιξαν, όπως είναι φυσικό, νέα πεδία συζήτησης και αμφισβητήσεων.


Περισσότερα... 


Περί αντισημιτισμού και άλλων δαιμονίων

Όψεις της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας στην Ελλάδα της κρίσης
Από τους ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΠΥΡΟ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΗΛΙΑ ΝΤΙΝΑ, ΛΕΟΝ ΣΑΛΤΙΕΛ
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση για τον αντισημιτισμό, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2014 σε εκατό χώρες, τοποθετεί την Ελλάδα στην κορυφή της σχετικής λίστας ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Όσον αφορά τη χώρα μας, το συνολικό ποσοστό, 69%,[1] είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τη δεύτερη χώρα στην Ευρώπη (37% Γαλλία) και μπορεί να συγκριθεί μόνο με κράτη που δεν έχουν διπλωματική σχέση με το Ισραήλ (κυρίως χώρες της Μέσης Ανατολής).
 
Περισσότερα... 

 ΠιEΕρ-ΑντρΕ ΤαγκιΕφ: H «παλαιστινιακΗ υπΟθεση», πρωταρχικΟς μοχλΟς της νΕας εβραιοφοβΙας

Μια επίκαιρη συνέντευξη του φιλόσοφου, πολιτολόγου και ιστορικού των ιδεών Πιέρ-Αντρέ Ταγκιέφ (Pierre-Andre Taguieff) στον Richard Bellet για τα ιδεολογικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά ερείσματα του αντισημιτισμού στην Γαλλία και την Ευρώπη που εμφανίζεται με τον μανδύα του «αντισιωνισμού».
 
Περισσότερα...


«Η Ακρα δεξιΑ το ονειρεΥτηκε, η Ακρα αριστερΑ το Εκανε πρΑξη»
Ένα σημαντικό άρθρο για τη σημερινή επέλαση του αντισημιτισμού και τη σύγκλιση άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς, με αφορμή τη Γάζα.

Περισσότερα...

 


 

 

If you have any difficulty with Greek encoding, please visit :
http://www.jct.gr/daily.php

 

Τα Σεφαραδίτικα παραμύθια των Βαλκανίων στο Κέντρο Ιστορίας ΘεσσαλονίκηςΗ Απόπειρα σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου Σεφαραδίτικα παραμύθια των Βαλκανίων.Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης Έκθεση για τους Έλληνες Εβραίους στην εθνική αντίσταση οργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση ετοιμάστηκε από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:30.

Περισσότερα...  
 
 


Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης
 
Παρουσίαση από το TV100


Περισσότερα... 


Διαδρομές στη «δική τους» ΘεσσαλονίκηΠερισσότερα... 

 

 
   
 


 
 
 

Οι τελευταΙοι Ελληνες επιζΩντες του ΟλοκαυτΩματος

Η Άρτεμις Αλκαλάη πραγματοποιεί μια μοναδική στα ελληνικά χρονικά εικαστική καταγραφή των Ελλήνων Εβραίων που επιζήσανε της φρίκης των στρατοπέδων εξόντωσης. 

Περισσότερα... 

 

ΣπαρΑγματα, σχετικΑ με τους εβραΙους της ΘεσσαλονΙκης
 

Περισσότερα... 

   


Επισκεφθείτε το site της Ι.Κ.Θ.

 

     
 
                                              Για να λαμβάνετε το Νewsletter της Ι.Κ.Θ. στείλτε μήνυμα εδώ.