29.03.2024
 

 

Συναντήσεις στην Αθήνα αναφορικά με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

 

Στις 29.03.2017 ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης είχαν συναντήσεις στην Αθήνα αναφορικά με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την πρώτη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους κ.κ. Σαλτιέλ και Μπουτάρη, χαρακτήρισε απόδοση τιμής το μουσείο του Ολοκαυτώματος, υπογραμμίζοντας πως το μουσείο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, με τον κ. Μπουτάρη να συμπληρώνει πως η Θεσσαλονίκη λεγόταν Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων.

Μετά την ενδελεχή συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Σχίζας, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να ληφθούν οι άδειες και θα προχωρήσει το Μουσείο, ένα έργο το οποίο στηρίζει.

Συνάντηση με κεντρικό θέμα το Μουσείο Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε επίσης αμέσως μετά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.  Αμφότεροι οι κ.κ. Σαλτιέλ και Μπουτάρης δήλωσαν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε θετικός να βοηθήσει σε όλα όσα πρέπει να γίνουν νομοθετικά ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσει η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος.