15.08.2018
 

 

  N >Το Κεντρικ Ισραηλιτικ Συμβολιο Ελλδος συμμετχει στο εθνικ πνθος και εκφρζει τη βαθτατη θλψη και την αμριστη συμπαρσταση του Ελληνικο Εβρασμο στους συγγενες των θυμτων, αλλ και στους τραυματες των πυρκαγιν που πληξαν τις περιοχς των Δμων Μαραθνα και Ραφνας.

Ευχμαστε να σταματσει η ανεπωτη αυτ τραγωδα που φησε πσω της ανθρπινες απλειες και ανυπολγιστες ζημις και λοι οι πληγντες να εναι υγιες και δυνατο για να αντιμετωπσουν αυτ την τραγικ καταστροφ.

Ανακονωση για τις πυρκαγις που πληξαν τη χρα εξδωσε το Ευρωπακ Εβρακ Συνδριο (EJC) στην οποα αναφρεται: «Το EJC συμπαραστκεται στην Ελλδα μετ τις καταστροφικς φωτις που μανονταν σε περιοχς της Αττικς με αποτλεσμα να χσουν τη ζω τους περισστεροι απ 70 νθρωποι. Εκ μρους των 42 Εβρακν Κοινοττων της Ευρπης, θρηνομε για αυτ την τραγικ απλεια τσων ανθρπων και εκφρζουμε τα ειλικριν συλλυπητρι μας στις οικογνειες των θυμτων. Οι σκψεις και οι προσευχς μας εναι για τον ελληνικ λα και ενθαρρνουμε λους σους ηρωικ συνβαλαν στις προσπθειες ρευνας και δισωσης».    

Επσης, σε ανακονωσ του στο twitter o Διευθνων Σμβουλος της Αμερικανικς Εβρακς Επιτροπς (AJC) David Harris επισημανει χαρακτηριστικ: «Η AJC υποστηρζει τις προσπθειες αρωγς προς την Ελλδα. Καλ και λλους να πρξουν το διο. Τσες πολλς ζως χθηκαν εξαιτας των πυρκαγιν. Τσες πολλςοικογνειες υποφρουν. Τσα πολλ σπτια καταστρφηκαν. Ας κνουμε ,τι μπορομε για να συμπαρασταθομε στους λληνες φλους μας».

Μνυμα συμπαρστασης απστειλε στον πρεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυδ Σαλτιλ, η Ισραηλιν βουλευτς κα Αγιλετ Ναχμα, πρεδρος της Ισραηλινς Κοινοβουλευτικς Ομδας Φιλας Ελλδας – Ισραλ, το οποο αναφρει: «Φλε μου Δαυδ, οι καρδις μας εναι κοντ στον ελληνικ λα αυτ την τρομερ στιγμ».

Τη συμπαρστασ τους στην Ελλδα εξφρασαν με μηνματ τους πολλο ξνοι ηγτες μεταξ των οποων και ο Πρεδρος του Ισραλ Ρεουβν Ρβλιν, ο οποος απστειλε στον Πρεδρο της Δημοκρατας κ. Προκπη Παυλπουλο συλλυπητριο μνυμα.

Αθνα, 25 Ιουλου 2018

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ


...
 
B

 

10/7/2018-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        

Η Ισραηλιτικ Κοιντητα Θεσσαλονκης εκφρζει τη λπη της και καταδικζει με τον πλον κατηγορηματικ τρπο τη βεβλωση του Μνημεου που γινε στις 10.7.2018 εντς της Πανεπιστημιοπολης του ΑΠΘ απ αγνστους, 12 ημρες μετ την πιο πρσφατη βεβλωση του Μνημεου Ολοκαυτματος.

Η βεβλωση αποτελε προσβολ προς το Μνημεο αυτ που ανεγρθη για να τιμσει και να επαναφρει στη μνμη λων τους φοιτητς του ΑΠΘ – Εβραους το θρσκευμα – που χθηκαν στα Ναζιστικ στρατπεδα. Να συνδσει τη τρχουσα εικνα του χρου με την ιστορα της για να υπενθυμσει προς κθε κατεθυνση την παρξη για αινες του παλαιο Εβρακο Νεκροταφεου που καταστρφηκε απ τους Ναζ και τους συνεργτες τους το 1942. Ταυτχρονα το εξαιρετικ αυτ λυπηρ γεγονς εναι μγιστη ασβεια για το Αριστοτλειο Πανεπιστμιο Θεσσαλονκης, χρο Παιδεας, διαμρφωσης χαρακτρων και συνειδσεων.

Το ργο των ατμων αυτν επιβεβαινει πως οι απαρατητες και  επιτυχημνες προσπθειες που γνονται απ την Ισραηλιτικ Κοιντητα Θεσσαλονκης, σε συνεργασα με τις Αρχς και τους φορες της πλης και της Πατρδας μας για την καταπολμηση του ρατσισμο του αντισημιτισμο, της μισαλλοδοξας και του φανατισμο και την παρλληλη ανδειξη και προβολ της ιστορας της Θεσσαλονκης και των πτυχν της μακραωνης παρουσας των Εβραων κατοκων της, ενοχλον.

 

 


 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://www.voria.gr/article/siriza-aftoapokaloumeni-patriotes-vevilosan-to-evraiko-mnimio
ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Ακμη να κροσμα φασιστικς επιθετικτητας ρθε να προστεθε στο τεταμνο κλμα που χει δημιουργηθε τις τελευταες εβδομδες στη Θεσσαλονκη απ ακροδεξις ομδες με αφορμ τη Συμφωνα των Πρεσπν», σημεωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθτοντας «πως αυτν τη φορ οι αυτοαποκαλομενοι "πατριτες" βεβλωσαν το Εβρακ Μνημεο που βρσκεται μσα στο ΑΠΘ πετντας μπογις και γρφοντας συνθματα».

«Δηλνουμε πως δε θα ανεχτομε καμα μορφ εθνικιστικς μισαλλοδοξας και δε θα επιτρψουμε την επιστροφ σε σκοτεινς σελδες της Ιστορας και καλομε ενωμνο τον δημοκρατικ κσμο να αντιδρσει», καταλγει η ανακονωση του ΣΥΡΙΖΑ.http://www.patranews.gr/ellada/thessaloniki-anakoinosi-tis-dioikoysas-epitropis-tis-neas-dimokratias-gia-ti-vevilosi-toy
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Οι ββηλοι, αυτο που προβησαν σε ασεβες πρξεις και καταστροφς του Εβρακο Μνημεου στο ΑΠΘ, δεν χουν θση στην πλη και στην κοινωνα μας», αναφρει σε ανακονωσ της η Διοικοσα Επιτροπ Θεσσαλονκης της Νας Δημοκρατας.
«Ας σταματσουν λοι, απ λες τις πλευρς, να ρχνουν λδι στη φωτι του εθνικισμο και της μισαλλοδοξας. Ας σταματσουν λοι, που ο καθνας με το δικ του τρπο προκαλε, να προσβλλουν τον πατριωτισμ, την πστη και την υπερηφνεια των κατοκων της Θεσσαλονκης μας», καταλγει η ανακονωση.http://www.auth.gr/news/press/25671
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σμερα γνωστοι βεβλωσαν το μνημεο του εβρακο νεκροταφεου στην Πανεπιστημιοπολη του ΑΠΘ. Αποκαταστσαμε μεσα τη ζημι και καταδικζουμε την απαρδεκτη πρξη. Στο Αριστοτλειο Πανεπιστμιο διδσκουμε και εφαρμζουμε την ανοχ στη διαφορετικτητα και τη συμβωση με τον "λλο". Ο θρησκευτικς φανατισμς και η μισαλλοδοξα δεν προσφρουν λσεις αλλ αποτελον το πρβλημα. Λσεις προσφρουν η μρφωση και η παιδεα.

Θα συνεχσουμε να αγωνιζμαστε για καλτερη παιδεα και για μια πιο ανεκτικ κοινωνα.https://thessaloniki.gr/anakoinwsi-dioikisis-bebilwsi-mnhmeio-olokaftwmatos-auth/
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Διοκηση του Δμου Θεσσαλονκης βρσκεται στη δυσρεστη θση να εκφρσει για δετερη φορ μσα σε διστημα μλις δο εβδομδων τον ντονο αποτροπιασμ της και την απερφραστη καταδκη της για τη βεβλωση, αυτ τη φορ, του Εβρακο Μνημεου του Αριστοτελεου Πανεπιστημου Θεσσαλονκης.

Η βεβλωση του Μνημεου που θυμζει τι το διο το πανεπιστμιο της πλης χτστηκε πνω στο ξεριζωμνο νεκροταφεο των Εβραων συμπολιτν μας αποτελε μγιστη προσβολ χι μνο στη μνμη των Εβραων συμπολιτν μας που χθηκαν στο Ολοκατωμα, αλλ κυρως στην δια τη συλλογικ μνμη και την ιστορα της πλης.

Για ακμη μια φορ η Διοκηση του Δμου Θεσσαλονκης δηλνει τι το μσος και η ρατσιστικ βα που οδγησαν το χρι των δραστν δεν αρμζουν στη Θεσσαλονκη, την πλη που θα φιλοξενσει το Μουσεο Ολοκαυτματος Ελλδας ως να μνημεο παγκσμιας αναφορς κατ του ρατσισμο. Δεν αρμζουν, επσης, στην πλη που σφζει απ επισκπτες απ λο τον κσμο, που αποτελε τουριστικ προορισμ ακριβς χρη στην πλοσια ιστορα της και στον πολυπολιτισμικ χαρακτρα της.

Η πλωση που κυριαρχε στην κεντρικ πολιτικ σκην και στη χρα ολκληρη το τελευταο διστημα με αφορμ θματα εξωτερικς πολιτικς που απασχολον την δημσια ατζντα, οπλζει ακραους και περιθωριακος που βρσκουν ευκαιρα να πλξουν την δια τη δημοκρατα, αλλ και την ανοικτ και ανεκτικ κοινωνα. Ο ρατσισμς, η μισαλλοδοξα, η βα κθε εδους, οι βανδαλισμο και οι προσβλητικς βρεις απναντι σε κθε τι διαφορετικ, η απουσα ανοχς και αποδοχς του λλου, εναι στοιχεα που χαρακτηρζουν την κρση, οικονομικ και κοινωνικ, που ταλαιπωρε τη χρα εδ και χρνια. μως, δεν πρπει να περσουν, δεν πρπει να γνουν ανεκτ, οι νοχοι πρπει να βρεθον και να τιμωρηθον.


...
 


Τη συμμετοχ του Δμου Θεσσαλονκης ως ιδρυτικο μλους στην υπ σσταση Διεθν νωση μη κερδοσκοπικο χαρακτρα (Association Internationale Sans But Lucratif) με την επωνυμα «Μουσεο Ολοκαυτματος Ελλδος», ενκρινε το Δημοτικ Συμβολιο Θεσσαλονκης, την Δευτρα  2 Ιουλου 2018, στη διρκεια της 18ης τακτικς συνεδρασης. Στο πλασιο της συνεδρασης πραγματοποιθηκε παρουσαση του ργου, με αναφορς στη σημασα της υλοποησς του, στις μελτες βιωσιμτητας, καθς και στα στδια που θα πρπει να ακολουθηθον.

 

 

Ο Δμαρχος, Γιννης Μπουτρης, στην τοποθτησ σου εστασε στον ρλο του Μουσεου Ολοκαυτματος για την πλη αλλ και στη διεθν απχησ του: «Το Μουσεο θα συμβλει αποφασιστικ στην ανδειξη του πολυπολιτισμικο παρελθντος της πλης και των εβρακν κοινοττων λης της χρας και στην αναβθμιση της Θεσσαλονκης, ως τουριστικο και εκπαιδευτικο προορισμο. Παρλληλα, η δημιουργα πρκου μνμης και του μητροπολιτικο πρκου θα αναβαθμσει το ‘αδικημνο’ τμμα της δυτικς Θεσσαλονκης. Η πλη μας οφελει να γνωρζει την ιστορα της.

»Με τη συνεργασα των πανεπιστημων, των εκπαιδευτικν και ερευνητικν φορων, ο χρος θα λειτουργσει ως βιωματικ κντρο εκπαδευσης, κυρως νων ανθρπων, για τις αξες της ανεκτικτητας, της συνπαρξης με τη διαφορετικτητα, αλλ και τη διαχεριση συμπεριφορν βας και ρατσισμο. Επιπλον κρνεται ιδιατερα σημαντικ η ανδειξη του Μουσεου, ως κντρου παγκσμιας εμβλειας για τη μελτη της σεφαραδτικης κοιντητας, καθς δεν υπρχουν αντστοιχα κντρα παγκοσμως, πως επσης η δυναττητα που θα παρχει για συλλογ και μελτη των αρχεων της εβρακς κοιντητας που βρσκονται διασκορπισμνα στον κσμο, αλλ και η διοργνωση διεθνν συνεδρων και εκδηλσεων που αφορον στο Ολοκατωμα και στην προσπιση των ανθρωπνων δικαιωμτων».

Ο Γιννης Μπουτρης παρθεσε τις εκτιμσεις του προπολογισμο για την ανγερση και τον εξοπλισμ του Μουσεου, που ανρχεται περπου στα 23.000.000€, συμπεριλαμβανομνης της μουσειολογικς μελτης και της εφαρμογς της και κατληξε: «Η χρηματοδτηση εναι εξασφαλισμνη, εν χουμε θετικς ενδεξεις απ επαφς που χουν δη πραγματοποιηθε για ιδιωτικς δωρες και χορηγες που θα καλψουν το κστος της λειτουργας του».

Τη μελτη βιωσιμτητας του Μουσεου, που εκπονθηκε απ την εταιρεα Deloitte, παρουσασε η εκπρσωπς της, Χριστνα Αμοιραδκη, σμφωνα με την οποα η επισκεψιμτητ του αναμνεται να ξεπερσει περπου τα 116.000 τομα σε βθος πενταετας, εν θα απασχοληθον σε αυτ περ τους 33 εργαζμενους.

Ο Πρεδρος της Ισραηλιτικς Κοιντητας Θεσσαλονκης, Δαυδ Σαλτιλ, χαρακτρισε την παρξη του Μουσεου ως ευκαιρα για τη Θεσσαλονκη. «Το Μουσεο ανκει στην πλη, χι μνο γιατ οι Εβραοι την αγπησαν με την καρδι τους, αλλ και για το θλιβερ γεγονς του Ολοκαυτματος. Οι 50.000 νεκρο Εβραοι τιμνται σμερα και οφελουμε να συνεχσουμε τις προσπθεις μας προς αυτ την κατεθυνση. Η δρυσ του εναι σημαντικ κυρως για τη διδασκαλα των νων, προκειμνου να αποφευχθον στο μλλον ζητματα κατλυσης της δημοκρατας, εναι μνημεο εναντον του ρατσισμο και του αντισημιτισμο. Εχομαι στην ιστορα του κσμου να μην ξανασυμβον και αναπαραχθον ττοια φαινμενα».

Ο Αντιπρεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανσιος Σχζας, αναφερμενος στη φση υλοποησης του ργου διευκρνισε: «χουν ξεκινσει οι πρδρομες εργασες σχετικ με την αρχαιολογα και τις γεωτεχνικς μελτες, για τις οποες σντομα θα διενεργηθε και διαγωνισμς και ελπζουμε, εντς του 2019, να εμαστε τοιμοι προκειμνου να προχωρσουμε και στις διαδικασες υλοποησης του ργου κατασκευς του Μουσεου».

Πηγ: dailythess.gr, 2.7.2018


...
 
B

 

Η Ισραηλιτικ Κοιντητα Θεσσαλονκης καταδικζει απερφραστα τη βεβλωση του Μνημεου Ολοκαυτματος, που σμφωνα με τα τρχοντα δεδομνα, γινε απ ομδα αγνστων η οποα συμμετεχε σε πορεα που πραγματοποιθηκε στις 27.6.2018 στη Θεσσαλονκη.

Η να πρξη προσβολς και απαξωσης ενς συμβλου, που ανεγρθη απ την Ελληνικ Κυβρνηση για να τιμσει τη μνμη των 50.000 πολιτν της Θεσσαλονκης Εβρακο Θρησκεματος που εξοντθηκαν απ τους Ναζ, θυμτων του μαζικτερου και πιο οργανωμνου εγκλματος που βωσε η ανθρωπτητα, οφελει να προβληματσει το σνολο της κοινωνας μας.

Η εικνα του Μνημεου Ολοκαυτματος καλυμμνου με κκκινη μπογι  και της καταστροφς των λουλουδιν που ταν τοποθετημνα σε αυτ, αποτελε μια ακμη θλιβερ και ξεκθαρη νδειξη για τις τραγικς συνπειες που μπορον να χουν ο ρατσισμς και η μισαλλοδοξα. Ως φανεται, απ την τρτη βεβλωση του Μνημεου Ολοκαυτματος μσα σε λγους μνες (Δεκμβριος 2017, Ιανουριος 2018 και Ιονιος 2018), δεν εναι λγοι αυτο που στις μρες μας, παρ τα σα χει διδξει η Ιστορα εναι τοιμοι να βαδσουν σε επικνδυνα μονοπτια ασπαζμενοι αντισημιτικ στερετυπα και θεωρες.

Ο εφησυχασμς, η γνοια και η ανοχ, απναντι σε ττοιες συμπεριφορς ανογουν δυστυχς σε αυτος που σμερα βφουν κκκινο να μνημεο που δημιουργθηκε για να υπενθυμζει τις συνπειες μιας εποχς κατ την οποα οι ανθρωπιστικς αξες καταβαραθρθηκαν και αθοι νθρωποι στιγματστηκαν και δολοφονθηκαν στο βωμ φασιστικν ιδεολογιν, το δρμο για να επμενο χειρτερο βμα.

 

 


 

 

Αντιδρσεις συμπαρστασης κατπιν της βεβλωσης του Μνημεου Ολοκαυτματος.

 

Ο Πρεδρος της Ελληνικς Δημοκρατας κ. Προκπης Παυλπουλος σε τηλεφωνικ επικοινωνα του με τον Πρεδρο του Κεντρικο Ισραηλιτικο Συμβουλου Ελλδος και της Ισραηλιτικς Κοιντητας Θεσσαλονκης κ. Δαυδ Σαλτιλ του εξφρασε τη συμπαρστασ του και τον αποτροπιασμ του για την να, τρτη μσα σε λγους μνες, βεβλωση του Μνημεου Ολοκαυτματος στη Θεσσαλονκη.

 

Επιπλον με αφορμ το περιστατικ αυτ ο Δμος Θεσσαλονκης εξδωσε την ακλουθη ανακονωση:

 

Η Διοκηση του Δμου Θεσσαλονκης εκφρζει την αποστροφ και την απερφραστη καταδκη της για τη χθεσινοβραδιν βεβλωση – για τρτη φορ μσα σε λγους μνες – του μνημεου του Ολοκαυτματος στην πλη μας.

 

Το μσος και η ρατσιστικ βα που οδγησαν το χρι των δραστν δεν αρμζουν στη Θεσσαλονκη, την πλη που θα φιλοξενσει το Μουσεο Ολοκαυτματος Ελλδας ως να μνημεο παγκσμιας αναφορς κατ του ρατσισμο. Δεν αρμζουν, επσης, στην πλη που σφζει απ επισκπτες απ λο τον κσμο, που αποτελε τουριστικ προορισμ ακριβς χρη στην πλοσια ιστορα της και στον πολυπολιτισμικ χαρακτρα της.

 

Η βα κθε εδους, οι βανδαλισμο και οι προσβλητικς βρεις, που το τελευταο διστημα πληγνουν τη συλλογικ καθημεριντητα και διχζουν τη δημσια ζω της πλης, πρπει επιτλους να σταματσουν. ρθε η ρα να συνειδητοποισουμε τι οι διαφορς λνονται με ψχραιμο, νηφλιο και πολιτισμνο διλογο και μσα απ θεσμικς διαδικασες. χι με αυτοδικα οτε με τον νμο της ζογκλας. Οφελουμε να επιστρψουμε στις βασικς αρχς της δημοκρατας, που εναι ο σεβασμς στον λλον και στο δικαωμ του να εκφρζει ελεθερα τη γνμη του. Μνον τσι μπορομε να προσδοκομε τι η κοινωνα μας θα προχωρσει μπροστ.


...
 


 

Πσες φωνς, ιδιματα, πρσωπα και ιστορες κρβονται στη διαδρομ απ τη Θρκη ως την πειρο; «Τα μυστικ της Εγνατας» μας καλον σε μα ξεχωριστ βραδι για να το ανακαλψουμε.

Ο Νκος Κυπουργς παρουσιζει στο Ωδεο Ηρδου Αττικο, μα συναυλα αφιερωμνη στη βρεια Ελλδα που θα πραγματοποιηθε την Δευτρα 11 Ιουνου στις 9 το βρδυ. να μουσικ οδοιπορικ στις μουσικς, τα τραγοδια και τις γλσσες που συγκατοικον στις παρυφς της Εγνατας οδο, μια μουσικ Βαβυλωνα που φρνει για πρτη φορ επ σκηνς τραγοδια Βλχικα, Αρβαντικα, Σλαβφωνα, Τουρκφωνα, Ποντιακ, Καππαδοκικ, Ρομαν, Εβρακ, Πομκικα, φωτζοντας τον πλοτο και την ποικιλα των ιδιωμτων και αναδεικνοντας την ενωτικ δναμη της κοινς γλσσας που εναι η μουσικ.

Συμμετχουν οι: Χορωδα Ισραηλιτικς Κοιντητας Θεσσαλονκης και το Codex Ensemble Θεσσαλονκης σε διεθυνση Κωστ Παπζογλου, Πολιτιστικς Σλλογος Νου Χειμωνου βρου «Τα Ζαλουφιτικα», Γιργος Συμεωνδης, Κωνσταντνος Καραγιννης, Κωνσταντνος Λιγοδης, Αικατερνη Φαρασοπολου-Μισαηλδου, Γιργος Παγκοζδης, Γιννης Παγκοζδης, Κυρικος Πετρς, Balkanatolia, Ιωννης Παγκοζδης, Παναγιτης Κογκαλδης, Εμιν Μπουρουντζ, Βαγγλης Δωρπουλος, Γιννης Καναργλης, Θνος Σταυρδης, Φερδ Ρασμογλου, Χαρολα Γκγκου, Ζσης Μπρδας, Βασιλικ Κοτορλ, Ελευθερα Παναγιωτδου, Μαρα Πηλιορη, Κστας Σερδης, Βασιλικ Σερδου, λγα Ταουσινη, Χρυσολα Τζια, Μρθα Ηλιδου, Χριστνα Μακρ, Εξεινος Λσχη Φλρινας, Λαογραφικς Σλλογος Βλχων Βροιας, Γιργος Μανκας, Αντνης Παπαδπουλος, Γιννης Κλας, Θοδωρς Σιταρς, Πτρος Πιπιλιρης, Δημτρης Παρσχος, Θνος Ρομπος, Φτης Καραβιτης, Χλκινα Ηχοχρματα, Κρος Σπντης, Χρστος ψης, Χρστος Νταλκας, Κστας Φλιος, Ιωννης Σαρβνης, Πολυφωνικ ομδα Ιεροπηγς, Χορευτικς Σλλογος Μετσβου, Ανδρας Μπος, Βασλης Αβραμ, Χρστος Σολας, Παναγιτης Μπος
Η συναυλα πραγματοποιεται στο πλασιο των εκδηλσεων του Φεστιβλ Αθηνν & Επιδαρου. Τα εισιτρια κοστζουν απ 10€ ως 40€ και θα υπρχουν ελληνικο υπρτιτλοι. 

Πηγ: greekfestival.gr


...