ΤΕΥΧΟΣ 36
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Δελτίο τύπου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης αναφορικά με την υπογραφή συμφωνητικού με τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕΣτις 18.6.2014 υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κ. Αθανάσιο Σχίζα συμφωνητικό μίσθωσης έκτασης εμβαδού 12.626 τ.μ., που αποτελεί τμήμα του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...Ασημακοπούλου: Αν η Χρυσή Αυγή ήταν στην εξουσία εγώ θα κατέληγα στο κρεματόριοΣτόχος του κ. Παππά ήταν να αναφερθεί στη θρησκευτική καταγωγή της μητέρας μου
«Αν ποτέ αυτός ο άνθρωπος ερχόταν στην εξουσία θα έβαζαν τη μάνα μου, εμένα και τον 11χρονο γιο μου να δουλέψουμε καταναγκαστικά και μετά θα μας έβαζαν στο κρεματόριο».

Περισσότερα...

Συγγνωμη Βαρθολομαιου απο τα θυματα του Ολοκαυτωματος

Στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραψε: «Αιωνία η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εκ των οποίων άλλων μεν τα ονόματα γνωρίζουμε, άλλων όχι. Όλων όμως τα ονόματα τα γνωρίζει ο Θεός. Εν ονόματι της πολιτισμένης ανθρωπότητας ζητούμε συγγνώμη για την τραγική απώλεια της ζωής των θυμάτων αυτών και επαναλαμβάνουμε: Ποτέ πλέον!». Το κείμενο υπέγραψαν και οι Ιεράρχες της Πατριαρχικής συνοδείας.

Περισσότερα...


Συναντηση ΙΚΘ με George A. Papadantonakis και Robert J. Gordon
Στις 27.5.2014 η ΙΚΘ υποδέχθηκε τον κ. George A. Papadantonakis, Professor; Director of General Chemistry University of Illinois και Board member of the CHI-Circle for Hellas and Israel καθώς και τον κ. Robert J. Gordon, Professor of Chemistry University of Illinois ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγό του.

Περισσότερα...


If you have any difficulty with Greek encoding, please visit :
http://www.jct.gr/daily.php

Από τον αντισημιτισμό στη «Χρυσή Αυγή».
Πριν από μερικές ημέρες ήλθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Αντ. Σαμαρά ο πρόεδρος της αμερικανικής οργάνωσης κατά του αντισημιτισμού «Anti - Defamation League».

Περισσότερα...

Συνάντηση του Γ.Μπουτάρη με εργαζόμενους στο Δήμο Τελ Αβίβ του Ισραήλ

Περισσότερα...
Hans Joachim Lang: Οι γυναίκες του Μπλοκ 10 - Ιατρικά πειράματα στο ’ουσβιτςΠερισσότερα...Σολομών Νικρίτιν - Τζορτζ Γκρος Πολιτικός Τρόμος & Κοινωνική Παρακμή στην Ευρώπη του ΜεσοπολέμουΠερισσότερα...

English Corner

SS songs and antisemitism: the week Golden Dawn turned openly Nazi

More...


Spain: Citizenship Plan for Sephardic Jews

More...


Sebastian de Romero, the Spanish diplomat who saved hundreds of Sephardic Jews

More...
εβραιοι μαθητες

Εβραίες μαθήτριες και εβραίοι μαθητές, οι οποίοι εφοίτησαν στο Δημοτικό Σχολείο των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Βαλαγιάννη από το σχολικό έτος 1929-1930 έως το σχολικό έτος 1942-1943.

Περισσότερα...

Ο Εκβαρβαρισμος της Ευρωπης

Έγινε το διεθνές συνέδριο
"Ο Εκβαρβαρισμός της Ευρώπης
από τον Αύγουστο του 1914 στη Shoah"

Περισσότερα...Επισκεφθείτε το site της Ι.Κ.Θ.

Για να λαμβάνετε το Νewsletter της Ι.Κ.Θ. στείλτε μήνυμα εδώ.