04.12.2021
 

 

  Μακαμπή

Αρχείο
 
Λεύκωμα Μακαμπή

Η Κοινότητά μας σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού διοργάνωσε την παρουσίαση του λευκώματος «Γ.Σ. ΜΑΚΑΜΠΗ Θεσσαλονίκης, 1908-2010».

 

Το λεύκωμα υλοποιήθηκε μετά από πρόταση της Ι.Κ.Θ. προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος σειράς αντίστοιχων εκδόσεων ατου Κέντρου Ιστορίας που μέχρι σήμερα έχουν γίνει για όλα σχεδόν τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Την πολυετή και ιδιαίτερα δύσκολη ερευνητική προσπάθεια για την τεκμηρίωση της ιστορίας του συλλόγου της Μακαμπή ανέλαβε σε συνεργασία με το Κ.Ι.Θ., ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Ζάικος.

Μέσα από τις σελίδες του λευκώματος που αποτελεί τον καρπό της έρευνας αυτής παρουσιάζεται όχι μόνο η ιστορία του συλλόγου αλλά και η σημαντική διαδρομή των Εβραίων αθλητών που δόξασαν τα χρώματα συλλόγων όπως η Ακόαχ, ο Ηρακλής, ο Aρης, αλλά και των Εθνικών ομάδων της χώρας μας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πάνω από 300 φωτογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αδημοσίευτες.


περισσότερα...
 
Μακαμπιάδα 2000

Ύστερα από πολλή προσπάθεια και σχεδιασμό, η ελληνική αποστολή κατάφερε να λάβει μέρος στη φετινή Μακαμιάδα. Η αποστολή, που αναχώρησε για το Τελ-Αβίβ στις 11 Ιουλίου, αποτελούνταν από 18 αθλητές και 2 προπονητές, που αγωνίστηκαν σε τρία αγωνίσματα: καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια
αντισφαίριση και ημιμαραθώνιο. Δύο μήνες πριν την έναρξη των αγώνων ξεκινήσαμε προπονήσεις με στόχο την καλή απόδοση στους αγώνες.


περισσότερα...
 
 
   
Αρχείο