04.12.2021
 

 

  Δ.Ε.Σ.Ι.Ε.

Από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια η Κοινότητα εγκαινίασε το θεσμό των θερινών παιδικών κατασκηνώσεων, των μοναδικών στην Ελλάδα, που λειτούργησαν αρχικά στις ακτές της Περαίας Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στη Χαλκιδική και στα τελευταία χρόνια στην Πλάκα Λιτόχωρου, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Σήμερα στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται 150 - 200 παιδιά, ηλικίας 7-15 ετών, που προέρχονται από όλες τις Εβραϊκές Κοινότητες της χώρας μας και από το εξωτερικό.
Αρχείο
 
Δ.Ε.Σ.Ι.Ε. 2011

Για μια ακόμη χρονιά η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το Διαρκές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ισραηλιτοπαίδων Ελλάδος. Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τα 250 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το Ισραήλ, με σημαντική αύξηση του αριθμού των κατασκηνωτών.

 

Επίσης, στο ΔΕΣΙΕ φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα ο ραβ. Tessler και η γυναίκα του Aviva ως επικεφαλής ομάδας νέων, 17 τον αριθμό, από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονταν, πέραν της διασκέδασης, πράξεις βοήθειας (χέσεντ) σε φορείς και σε ιδρύματα που το δικαιούνται. Στο ΔΕΣΙΕ οργάνωσαν δραστηριότητες για τα μεγαλύτερα παιδιά και συνέβαλλαν στο πρόγραμμα κατά τις ημέρες της παρουσίας τους εκεί.


περισσότερα...
 
Εβραϊκή κατασκήνωση 2011

Εβραϊκή κατασκήνωση… Ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Δεκαετίες θα έλεγα. Ένας θεσμός που μένει ζωντανός και περνάει από γενιά σε γενιά.

 

Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη για το γεγονός ότι έχω να θυμάμαι παρόμοιες ιστορίες με αυτές των γονιών μου. Υπήρξαμε δηλαδή, μέρος μιας ομάδας και κατά κάποιο τρόπο της ίδιας. Κάποια πράγματα δεν έχουν παραμείνει όπως ήταν βέβαια, ωστόσο, νομίζω ότι αυτό που μένει κοινό και θα συνεχίσει να είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των γενεών και στο μέλλον, κρατώντας την κατασκήνωση ζωντανή, είναι το αίσθημα της χαράς, της ξεγνοιασιάς αλλά και της προσφοράς, που αισθάνεται ο καθένας με τη συμμετοχή του σ’αυτήν.


περισσότερα...
 
Δ.Ε.Σ.Ι.Ε. 2009

Kάποιος είπε ότι τίποτα δεν άλλαξε στο ΔΕΣΙΕ 09. Ίσως... Η εποχή είναι πάντα η ίδια. Η τοποθεσία είναι η ίδια. Οι σκηνές, η πύλη, το αρχηγείo... Η θάλασσα, τα γήπεδα, η ψυχαγωγία... ακόμη και οι αποθήκες μας. Κάποιος είπε ότι τίποτα δεν άλλαξε στο ΔΕΣΙΕ 09. Ίσως... Δεν άλλαξε η δομή του ΔΕΣΙΕ, η ροή του προγράμματος, τα ωράρια. Δεν άλλαξε η ατμόσφαιρα, η διάθεση, το κέφι! Κάποιος είπε ότι τίποτα δεν άλλαξε στο ΔΕΣΙΕ 09. Κι όμως... κάτι άλλαξε. Το σπουδαιότερο! ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ!!!


περισσότερα...
 
 
    Αρχείο