23.06.2024
 

 

Αρχείο
ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το 1995, από μέλη της Κοινότητας μας.
Ώθηση για την δημιουργία της αποτέλεσε η ανάγκη και η ελπίδα διαιώνισης της μουσικής παράδοσης που έφεραν μαζί τους από την Ισπανία πριν από περίπου 500 χρόνια οι εξορισθέντες πρόγονοί μας. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει κυρίως Σεφαραδίτικα (ισπανοεβραϊκά), Ελληνικά και Εβραϊκά τραγούδια. Έχει δώσει συναυλίες στη «Θεσσαλονίκη ’97, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» με τη «Συμφωνιέττα Beograd», στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, στις «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας» του Δήμου Βέροιας, στη Helexpo στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών Δράμας, στο μουσικοθεατρικό δρώμενο «Ωδή στην Μητέρα Θεσσαλονίκη» που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών στις 11/10/01, στα πλαίσια των λστ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η Χορωδία τραγούδησε επίσης στο Τελ-Αβίβ, στα Σκόπια, στη Βιέννη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών του Zάλτσμπουργκ, στην Σόφια, στην Αγία Πετρούπολη, στο Κάιρο και πήρε επίσης μέρος στις Εθνικές Ημέρες Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2004 και 2005, 2006 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Την χορωδία διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.
 
#WeRemember


περισσότερα...
 
Emmanuel

Μία εορταστική συναυλία, ως χορωδιακή συνάντηση, αφιερωμένη στη παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Με μουσικές και τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές εορταστικό χορωδιακό ρεπερτόριο, με τίτλο `Emmanuel`, ο Θεός μαζί μας.

 

Με τις χορωδίες:

 

Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς,

ενΧορώ (φωνητικό σύνολο),

Χορωδία Γερμανικής Σχολής, Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Χορωδία Ταγαράδων, Θερμαϊδες, παιδική Δήμου Θέρμης,

και τα μουσικά σύνολα "Kalamaria Symphonic ensemble" και "ΣΥΝΑΥΛΟΣ"

 

Η συναυλία θα κορυφωθεί με κοινή εμφάνιση όλων των χορωδιών,

στο τραγούδι "Ω! έλα Εμμανουήλ - Veni Emmanuel - O come Emmanuel - Simchu Immanu El"

θα ενώσουν χέρια και φωνές ως αλυσίδα, υψώνοντας στα ουράνια την επιθυμία όλων των ανθρώπων για ειρήνη, αδελφοσύνη και αγάπη.

 

Η κοινή εβραϊκή λέξη/όνομα Ιμανου-έλ, ο Θεός μαζί μας, ενώνει τις φωνές μας ενάντια στην καταπάτηση της ανθρώπινης ύπαρξης και ελευθερίας. κυρίως της θρησκευτικής, που γίνεται αφορμή για κάθε είδους βία. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πεποίθησης, τραγουδάμε για την ειρήνη και την ελευθερία.

 

"Πέφτει η νύχτα, μεγαλώνει το τραγούδι μας που σπάει τον ουρανό
Οι καρδίες μας γίνονται μία …και αιωνίως συνεχίζεται η αλυσίδα" - από το τραγούδι "Ρανταλάιλα"

 

καλλιτεχνική διεύθυνση, Κωστής Παπάζογλου

 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 - ώρα 7 μ.μ. - θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"


περισσότερα...
 
Codex Ensemble - Jewish Community of Thessaloniki, Choir - Kostis Papazoglou

 

 


 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

 

YouTube links (if the plugin is not supported for your device)


περισσότερα...