26.04.2024
 

 

Δ.Ε.Σ.Ι.Ε. 2011

Για μια ακόμη χρονιά η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το Διαρκές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ισραηλιτοπαίδων Ελλάδος. Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τα 250 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το Ισραήλ, με σημαντική αύξηση του αριθμού των κατασκηνωτών.

 

Επίσης, στο ΔΕΣΙΕ φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα ο ραβ. Tessler και η γυναίκα του Aviva ως επικεφαλής ομάδας νέων, 17 τον αριθμό, από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονταν, πέραν της διασκέδασης, πράξεις βοήθειας (χέσεντ) σε φορείς και σε ιδρύματα που το δικαιούνται. Στο ΔΕΣΙΕ οργάνωσαν δραστηριότητες για τα μεγαλύτερα παιδιά και συνέβαλλαν στο πρόγραμμα κατά τις ημέρες της παρουσίας τους εκεί.

 

Το θέμα του εβραϊκού προγράμματος για το φετινό ΔΕΣΙΕ ήταν Think JewishAct Green με σκοπό τόσο να γνωρίσουν τα παιδιά τις θέσεις της θρησκείας μας για τα οικολογικά ζητήματα όσο και να έρθουν σε επαφή αλλά και να εφαρμόσουν, στα όρια του εφικτού, όλα όσα περιλαμβάνει η δημιουργία μιας οικολογικής συνείδησης. Όπως κάθε χρόνο, δεν έλειψαν οι χοροί, τα τραγούδια και η διοργάνωση χαρούμενων ‘καμπαλότ σαμπάτ’ για την υποδοχή της ιδιαίτερης μέρας του Σαμπάτ. Μαζί με τα αθλητικά, τη θάλασσα, τη ψυχαγωγία και τα clubs, η μέρα των κατασκηνωτών ήταν πλήρης, όπως και όλων όσων ασχολούνταν μαζί τους. Το προσωπικό, οι ομαδάρχες, οι γιατροί, οι ναυαγοσώστες, οι υπεύθυνοι τομέων και το αρχηγείο ήταν σε διαρκή επαγρύπνηση και απασχόληση για την άψογη λειτουργία του προγράμματος και για την ‘καλοπέραση’ των παιδιών.

 

Σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων “Outdoor Activities”, διοργανώθηκαν εκδρομές για το μεγάλο και το μεσαίο χωριό όπου τα παιδιά έκαναν rappel στον καταρράκτη της Καλυψούς στον Κίσαβο και rafting στον Πηνειό.

 

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με την ημέρα Ισραήλ και την βραδινή πυρά στη θάλασσα, την Μακαμπιάδα και τους κολυμβητικούς αγώνες. 

 

Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πολυετή αυτό θεσμό.

 

Για το Αρχηγείο της Δ.Ε.Σ.Ι.Ε.

Νέλλη Αρούχ Καπόν