19.05.2024
 

 

Δελτίο τύπου: Έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος.

 

20/12/2023

 

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι την Τρίτη 19.12.2023 το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και oι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν την Α/Α 899557/2023 οικοδομική άδεια ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας.

 

Υπενθυμίζεται ότι την αρχιτεκτονική μελέτη του κτηρίου έχουν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία Π. Μακρίδης & Συνεργάτες (Ελλάδα), EK A Efrat Kowalsky Architects (Ισραήλ) και  Heide & von Beckerath Architects GbR (Γερμανία) τα οποία έχουν πλαισιωθεί από καταξιωμένους μελετητές.

 

Οι εταιρίες Σαμαράς & Συνεργάτες και Hill International υποστηρίζουν το έργο ως Project Managers με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

 

Η έκδοση της οικοδομικής άδειας ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια.

 

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει πάντα την έμπρακτη υποστήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του κ. Παναγιώτη Πικραμένου. Η χρηματοδότηση  της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)  καθώς και του Δρ. ¶λμπερτ Μπουρλά μέσω του Genesis Prize Foundation είναι καταλυτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Με τιμή,

Δαυίδ Σαλτιέλ

 

Πρόεδρος Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος

Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης