19.04.2024
 

 

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Το συγκεκριμένο ημερολόγιο είναι μία πολύ ιδιαίτερη έκδοση. Αντίθετα από τα συνηθισμένα ημερολόγια, δεν χρησιμοποιείται για μία μόνο χρονιά αλλά για πολλές περισσότερες. Δεν αποσκοπεί στο να σημειώνετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, αλλά σημαντικές ημερομηνίες, επετείους, γενέθλια, στιγμές και σκέψεις.

 

 

Όπως γράφει στον πρόλογο ο Νικόλας Σταυρουλάκης, “ένα ημερολόγιο είναι από τη φύση του ένα μωσαϊκό πολύ έντονων προσωπικών στιγμών, γεγονότων και υπενθυμίσεων. Καταγράφει στο πέρασμα των χρόνων μνήμες και εντυπώσεις, καθώς και υποκειμενικά επιλεγμένες σημειώσεις και καταχωρήσεις που αντανακλούν την οικογενειακή και την προσωπική ζωή του καθένα.

 

Το ημερολόγιο που εκδόθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι μια ανοιχτή πόρτα σ’ αυτό που μπορεί να αποτελέσει θησαυρό αναμνήσεων για πολλά χρόνια.” Το ημερολόγιο περιέχει πολλές φωτογραφίες από τα εκθέματα του μουσείου. Περιλαμβάνει αυθεντικές συνταγές σεφαραδίτικης κουζίνας σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, ισπανοεβραϊκά και αγγλικά καθώς και εβραϊκό - γρηγοριανό καλεντάρι με αντιστοίχιση ημερομηνιών και όλες τις εβραϊκές γιορτές για μία δεκαετία. Το ημερολόγιο, μπορεί επίσης να αποτελέσει και ένα πολύ όμορφο δώρο, αντιπροσωπευτικό της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να το βρείτε στο Μουσείο μας, ανάμεσα σε πολλά άλλα βιβλία και αναμνηστικά αντικείμενα, καθώς και στα γραφεία της ΙΚΘ.

Για πληροφορίες, στο 2310.250406, κ. Έρικα Περαχιά-Ζεμούρ, ή στο jctmuseo@otenet.gr