14.08.2020
 

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 18/7/2011

 

Για άλλη μια φορά  βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε  τη δεύτερη συνεχόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

 

 

Εντός χρονικού διαστήματος ενός μηνός το μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης βεβηλώθηκε με την χρήση των ιδίων μέσων και με πανομοιότυπο τρόπο με το περιστατικό της 17/6/2011.

 

Το μνημείο που η Ελληνική πολιτεία αφιέρωσε στη Μνήμη των 50.000 Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης που δολοφονήθηκαν μόνο λόγω του Εβραϊκού τους θρησκεύματος, αποτέλεσε για κάποιους το χώρο έκφρασης ανιστόρητων και αβάσιμων παραλληλισμών. Οι πράξεις αυτές προσβάλλουν όχι μόνο τη Μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια  στα ναζιστικά στρατόπεδα αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν, βασιζόμενοι στην αγάπη τους για την πόλη, επέστρεψαν και ξανάχτισαν τις ζωές τους σε αυτή.

 

Μετά τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ζητά την τιμωρία των ενόχων καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.

 

 

Με τιμή,

Για το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ