16.04.2024
 

 

«Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΥΜΑΤΑΙ»

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης την εκδήλωση « Η Θεσσαλονίκη θυμάται…», στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών με ομιλητή τον νομικό κ. Tέλη Ναχμία με τίτλο:


«Μία σύντομη γνωριμία με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης 1912-1941». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του ΡΟΑΘ κ. Γ. Μπέφας και ο πρόεδρος της ΙΚΘ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ο ομιλητής,  τ. αντιπρόεδρος του Ρ.Ο.Α.Θ. και μέλος της Ι.Κ.Θ ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μία σειρά από ενδιαφέρουσες εικόνες των διαφόρων εποχών της Θεσσαλονίκης, και αναφέρθηκε στη συμβολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας στη ζωή της πόλης

Στο δεύτερο  μέρος της εκδήλωσης η Χορωδία της Ι.Κ.Θ. τραγούδησε Σεφαραδίτικα τραγούδια. Τόσο ο μαέστρος Κ. Παπάζογλου όσο και η ίδια η χορωδία καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Παντής, καθηγητές καθώς και πλήθος κόσμου.