19.04.2024
 

 

Ημερίδα ΥΠΕΞ για την πολιτική της Ελλάδας σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού και διατήρησης της μνήμης του Ολοκαυτώματος

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, διοργανώθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα με θέμα την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανεξιθρησκία, την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα, τις εκδηλώσεις μνήμης, αλλά και τη νομοθεσία της χώρας.

 

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, κήρυξαν ο Γενικός Γραμματέας, Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης και ο Βέλγος Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού International Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research (ITF), Πρέσβης Jan Deboutte. Η Ελλάδα είναι μαζί με άλλα 30 μέχρι στιγμής κράτη, μέλος του εν λόγω Οργανισμού. Οι συμμετέχοντες, διπλωματικοί υπάλληλοι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση που ακολούθησε.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που διεξήχθη στα αγγλικά, προβλήθηκε επίσης ταινία με θέμα την εξέγερση των Ελλήνων στο ’ουσβιτς (7 Οκτωβρίου 1944) καθώς και 3D παρουσίαση της ελληνικής έκθεσης στο ομώνυμο στρατόπεδο-μουσείο Ολοκαυτώματος στην Πολωνία.