23.04.2024
 

 

Επίσκεψη εκπροσώπων του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress, WJC)

Στις 06 και 07.09.2016 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Robert Singer και Maram Stern, Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος επί Διπλωματίας του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress, WJC), αντίστοιχα.

 

Ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο κ. Robert Singer, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του World Jewish Congress.

 

 

 

 

Οι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου είχαν διαδοχικές συναντήσεις με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλή Μήτκα με τους οποίους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Επίσης  κατά την παραμονή τους στην πόλη μας τα στελέχη του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μνημείο Ολοκαυτώματος και τη Συναγωγή Μοναστηριωτών ενώ σε σύσκεψη που είχαν με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο κ. Περικλής Μήτκας, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Robert Singer, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του World Jewish Congress και ο κ. Σίμος Μπενσασσών εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις καινοτομίας.

 

 

 

 

 

 

Είχε προηγηθεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων του WJC, συνοδεία της ηγεσίας του Ελληνικού Εβραϊσμού,  με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Από την συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.