29.03.2024
 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΡ. FRANK-WALTER STEINMEIER ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 ο Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Frank-Walter Steinmeier, θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, για να τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950, Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα», που φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός Δ.Ε.Θ.).

 

Ακολούθως της ολοκλήρωσης της τελετής, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί τον Δρ. Frank-Walter Steinmeier στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, όπου θα τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος της, σε αναγνώριση της αποφασιστικής συμβολής του στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας καθώς και της ενεργής συνεισφοράς του στην καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και του ρατσισμού.

 

Παραθέτουμε το συνοπτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

 

12.45 Εγκαίνια της έκθεσης «Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950, η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα» (Εγνατίας 154, εντός Δ.Ε.Θ.).

 

13.50 ¶φιξη στη Συναγωγή Μοναστηριωτών (Συγγρού 35)

 

14.50 Λήξη τελετής.