18.04.2024
 

 

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου της ΙΚΘ

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου της ΙΚΘ στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.



Στις 25.11.2017 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οργάνωσαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα  «Ένα σχολείο διηγείται».

 

 

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις, οι μαθητές αφηγήθηκαν ιστορίες  δείχνοντας ταλέντο και ευαισθησία μέσα από δημιουργίες θα μπορούσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ.

 

Η εκδήλωση -  ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον κ. Σπύρο Παρδάλη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, από την Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή και την κ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

 

Το Δημοτικό Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο διαγωνισμό με το βίντεο που ήταν αποτέλεσμα της ερευνητικής εργασίας των μαθητών της ΣΤ΄  τάξης του σχολείου: Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, Νεφέλης Ασπρίδου και Ζακ Βενουζίου, οι οποίοι σε συνεργασία με τις δασκάλες τους, Στέλλα Καλλέ και Αλέγρα Φρανσέ, πήραν συνεντεύξεις από επιζώντες στρατοπέδων και κρυμμένα παιδιά της περιόδου του Ολοκαυτώματος, μέλη της Ι.Κ.Θ., με θέμα τη σχολική ζωή πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Το βραβείο παρέδωσε στους εκπροσώπους του Δημοτικού Σχολείου Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης η κα Λότης Πέτροβιτς –Ανδρουτσοπούλου, Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής.