24.04.2024
 

 

Επιστολή συμπαράστασης για τις επιθέσεις στη Βιέννη

 

Τη συμπαράσταση της προς τον λαό της Αυστρίας για την αποτρόπαιη επίθεση στη Βιέννη, εξέφρασε, σε επιστολή της προς την κα Hermine Poppeller, πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

«Εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Εβραϊσμού, εκφράζουμε το σοκ και την συμπαράστασή μας μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες στη ζωντανή, γρήγορη και πολυσύχναστη πρώτη συνοικία της Βιέννης, στις 2 Νοεμβρίου 2020.

 

Παρακολουθούμε προσεκτικά τις ενημερώσεις από τα ΜΜΕ σχετικά με αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα που οδήγησε στο θάνατο 4 αθώων ανθρώπων και στον τραυματισμό πολλών ακόμα. Ήταν πραγματικά μια φρικτή πράξη, μια επίθεση κατά της πιο θεμελιώδους πανανθρώπινης αξίας. Μια τυφλή πράξη βίας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία ιδεολογία ή θρησκεία.

 

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τους απευθύνουμε βαθύτατα συλλυπητήρια.

 

Στεκόμαστε δίπλα σας με αλληλεγγύη καθώς οι πολίτες της Βιέννης και ο λαός της Αυστρίας προσπαθούν ανακάμψουν από αυτό το φρικτό περιστατικό.»

 

Παράλληλα, η ΙΚΘ απέστειλε επιστολή και στην εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης.