18.10.2021
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, της 10.11.20, μας γεμίζει οργή και αποτροπιασμό για το περιεχόμενό του που διαιωνίζει το μίσος και τις δεισιδαιμονίες κατά των Εβραίων και για ακόμη μια φορά γίνεται φορέας της πιο χυδαίας αντιεβραϊκής προπαγάνδας.

Η ταύτιση του επικεφαλής της εταιρείας Pfizer με τον Μένγκελε, τον επονομαζόμενο χασάπη του ¶ουσβιτς, είναι μια χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος. Ο δε πηχυαίος τίτλος «Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια», δεν είναι παρά μια σαφής πρόκληση σε βία εναντίον των Εβραίων.

Το εμβόλιο μιας εταιρείας γίνεται ξαφνικά «δηλητήριο» λόγω του εβραϊκού θρησκεύματος του διευθυντή της, και η παραγωγή του παραλληλίζεται με τα ναζιστικά πειράματα στο ¶ουσβιτς, προσπαθώντας να αποτρέψει τη χρήση του όταν αποδειχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού που πλήττει την ανθρωπότητα. Ντροπή!      

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά διότι το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων, που εξέπεμψε σήμερα η φυλλάδα «Μακελειό», ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής που θα μπορούσε να διαθέτει η Δημοκρατία στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2020

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

 

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης εκφράζει την οργή και το αποτροπιασμό της για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ της 10/11/2020. Το χυδαίο περιεχόμενο του τίτλου άλλη μια φορά προπαγανδίζει το μίσος κατά των Εβραίων.

 

Την ώρα που όλη η ανθρωπότητα αγωνιά και υποφέρει από την πανδημία το απαράδεκτο αυτό δημοσίευμα στοχοποιεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Pfizer, ¶λμπερτ Μπουρλά, έναν Θεσσαλονικιό Έλληνα Εβραίο, παιδί της Κοινότητάς μας που μας κάνει υπερήφανους και τιμά την χώρα μας στο εξωτερικό. Η χυδαία επίθεση εναντίον του επειδή είναι Εβραίος και η ταύτιση του με τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον ναζί που διεξήγαγε φρικιαστικά ιατρικά πειράματα και βασάνιζε αθώους ανθρώπους στο ¶ουσβιτς είναι ντροπιαστική και ξεπερνάει κάθε όριο.

 

Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία τέτοιου είδους εκφράσεις, όπως αυτές που διατυπώθηκαν στην κατ’ ευφημισμό εφημερίδα, δεν έχουν καμία θέση.