29.03.2024
 

 

Ο ΑΛΜΠΕΡ ΜΠΟΥΡΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GENESIS για το 2022

  
Στηρίξτε τον Αλμπέρ Μπουρλά  με την ψήφο σας. * ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

 

                                                  

Κυρίες και κύριοι, 

Ο Αλμπέρ Μπουρλά, Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, μέλος της Κοινότητάς μας, συμπεριλαμβάνεται στους έξι υποψήφιους για την απονομή του βραβείου Genesis, το οποίο είναι γνωστό ως το Εβραϊκό Νόμπελ.


To βραβείο Genesis απονέμεται από το 2013 και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο διατίθεται για κοινωφελή σκοπό. Με αυτό το βραβείο τιμάται μία εξέχουσα προσωπικότητα του διεθνούς εβραϊσμού για επαγγελματικά επιτεύγματα και συνεισφορά στην ανθρωπότητα και τις εβραϊκές αξίες.


Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2012 με τη δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων από πέντε εβραίους Ρώσους φιλάνθρωπους και είναι υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Genesis Prize με τη συνεργασία του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ.


Ο Αλμπέρ Μπουρλά, με δήλωσή του στο twitter στις 12.10.2021, ανέφερε πως αν λάβει το βραβείο Genesis, θα στηρίξει με το ποσό αυτό την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ενός Μουσείου αφιερωμένου στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που, όπως και οι γονείς του, απετέλεσαν μέρος μιας κάποτε ακμάζουσας εβραϊκής κοινότητας.

  
Στηρίξτε με την ψήφο σας τον Αλμπέρ Μπουρλά και διαδώστε αυτή την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ


Στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Αλμπέρ Μπουρλά (παρουσίαση υποψηφιότητας εδώ) συμβάλλουμε όλοι στο σημαντικό έργο της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στην πόλη μας.


Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν λάβει το βραβείο Genessis συγκαταλέγονται ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπιλμπέργκ (2021), ο ακτιβιστής Νατάν Σαράνσκυ (2020) και οι ηθοποιοί Νάταλι Πόρτμαν (2018) και Μάϊκλ Ντάγκλας (2015).  


Με εκτίμηση,


Για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ              ΧΑΝΑ ΠΙΝΤΟ